Prof. Dr. Yasemin Beyhan
Bölüm Başkanı
Tam Zamanlı
İletişim Bilgileri
E-Posta: yasemin.beyhan@hku.edu.tr
Telefon: 0(342) 211 80 80
Dahili: 1515
Odası: HEAS 214
Eğitim Bilgileri
-
1982 Doktora: Hacettepe Üniversitesi
Beslenme ve Diyetetik
-
1978 Yüksek Lisans: Hacettepe Üniversitesi
Beslenme ve Diyetetik
-
1976 Lisans: Hacettepe Üniversitesi
Beslenme ve Diyetetik
Mesleki Deneyim
Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu/Sağlık Bilimleri FakültesiBeslenme ve Diyetetik Bölümü (2015 - ...)
Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü-Yüksek Lisans Ders sorumlusu (2011)
Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü (2009 - ...)
Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü (2010 - 2015)
Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü (2009 - 2015)
TTB İşyeri Hekimliği Sertifika Perogramı Eğitmenliği(2000 - 2005)
Türk-İş İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu Eğitmenliği (1996 - 2000)
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü (1996 - 2009)
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü (1989 - 1996)
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü (1985 - 1989)
Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü (1976 - 1985)
Kitaplar
Makaleler
Prof. Dr. Yasemin Beyhan’a ait tüm makalelere aşağıdaki PDF linkinden ulaşabilirsiniz.
- Uyar M.F, Alp A, Mirza H.C , Ruh E. , Kızıl M.,Dikmen D., Büyüktuncer Z., Şener B., Beyhan Y., The Determination of. S. AUREUS AND S. AUREUS Enterotoxin-A Producing Strain By Real Time PCR At Meatball Meals of Two Hospitals İn Ankara, Turkey, JPAM, 5(1), 19-24, 2011.
- Uyar M.F., Dikmen D., Kızıl M., Tengilimoğlu M.M., Uyar B., Bilici S., Beyhan Y.,Assesment of “Kaşar Cheese“ via Compact DryMethod at Primary School Canteens in Ankara, Turkey, JPAM 5(2), 629-632, 2011.
- Bilici S. , Saglam F., Beyhan Y., Barut-Uyar B., Dikmen D., Göktaş Z., Et Al. Energy expenditure and nutritional status of coal miners: A cross-sectional study, Archıves Of Envıronmental & Occupatıonal Health, Cilt.71, Sa.5, Ss.293-299, 2016.
- Dayı T, Beyhan Y (2020). Korona Virüs Pandemisi: Yeniden Önem Kazanan Gıda Kaynaklı Hastalıklar, Nedenleri ve Önleme Yolları. Sağlık ve Toplum Covid-19 Özel Sayısı Temmuz, (175-181).
- Beyhan Y, Erkut E. (2021) Pandemi Sürecinde Duygusal Yeme, Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 4 (2) 109-114.
Proje, Patent & Tasarım
Hastanede Yatan 2-17 Yaş Grubu Çocuklarda Tarama Testleri İle Beslenme Durumunun Belirlenmesi (Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü) (2017)
NRS-2002 ve MUST tarama testleri ile hastanede yatan hastaların beslenme durumunun değerlendirilmesi(Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü), (2017)
Aile Sağlığı Merkezlerine Başvuran 65 Yaş ve Üzeri Bireylerde MNA, MUST ve NSI İle
Beslenme Durumunun Taranması(Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü), (2017)
“Gaziantep İlinde Aile ve Toplum Sağlığı Merkezlerine Başvuran Yetişkin Bireylerin
Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi” (Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Aile / Toplum Sağlığı Merkezleri) (2018)
Bilimsel Faaliyetler
Beslenme ve Diyetetik Bölümleri ÇEP kurul üyeliği/koordinatörlüğü
HKÜ Girişimsel olmayan ETİK KURUL üyeliği
SABTEK sağlık bilimleri temel alanlarına ilişkin yeterliklerin belirlenmesinde ön çalışma Komisyon Üyeliği-BDB ÇEP GRUBU üyeliği
T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Kurumu, TÜBER güncelleme Çalıştayı, çalıştay üyeliği, Haziran 2021.
Başarılar & Tanınırlık
Prof. Dr. İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü
Prof. Dr. İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Birinciliği.
Hizmet Ödülü
Hacettepe Üniversitesi Rektörlük ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü 20, 25. ve 30. Hizmet Ödülleri
Türk- İş 46. Yıl Katkı Ödülü
Türk- İş 46. Yıl Katkı Ödülü